lördag 21 april 2012

Moules mariniére..

..eller moulei moules som Peter kallar det=P Men det här åt vi igår iaf, musselsoppa med vitlöksbröd, riktigt gott!=P Vi åt det i somras då vi var ut o firade Lenis som fyllde 25 o har tänkt göra det hemma sen dess... Vi är ju lite sega, så inte förrän igår blev det av.=P


Om ni är sugna på att äta detta själv så är det riktigt enkelt o väldigt snabbt att göra..

Ni behöver:

750 g blåmusslor2 st schalottenlökar, hackade2 st vitlöksklyftor, hackade2 dl vitt vin2 dl gräddeolivolja50 g smör2 kvistar persilja, hackadsalt och peppar

Börja med att skölja av musslorna i kallt vatten o kasta alla som inte sluter sig igen
Fräs på löken o vitlöken i en panna lite snabbt( vi använde även lite chili)
Kasta ned musslorna i pannan med vinet o låt ånga i två tre minuter tills de har öppnat sig.
Sila av musslorna i ett durkslag i en annan kastrull.
Tillsätt grädde o smör i spadet o koka upp, häll sedan över musslorna igen o koka upp lite snabbt.
Servera med färska persilja o vitlöksbröd eller liknande.
Nom nom!=P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar