onsdag 13 juni 2012

Barcelona dag 3..

Dag tre klev vi upp tidigare än många andra i Barcelona tydligen..vi ville vara säker på att få en bra plats på stranden..tänk om det kunde se ut såhär hemma oxo.
Plats fanns det gott om på stranden vid niotiden på morgonen=P Det var vi o en par stycken andra som  var morgonpigga=) Det var kring 26 grader redan såhär tidigt vilket får en att fundera på att flytta utomlands=P
 Stranden fylldes på sakta men säkert under dagen o solen strålade starkt..
 Drömde att vi hade en sån här båt, med besättning förstås, så man bara kunde segla runt o bada o sola o upptäcka vackra platser..
Såhär såg jag ut..i ännu ett par stora brillor som Peter har lite roligt åt=P..dessa fyndade för en tjuga på en loppis för nåt år sen, det står Chanel på dom, väääldigt tveksam till det haha.. Men älskar ju att fynda brillor av alla dess former..
Jag som inte köpt en ny bikini på flera år, kunde inte motstå denna fransiga modell från Gina Tricot..
 Fantastiskt=) 
 Ovanför stranden hade någon byggt upp denna gigantiska sandskulptur, den var inhägnad för att få vara ifred o hålla längre..Otroligt vad vissa människor kan skapa=)
 Efter några timmar på stranden blev vi lite uttråkade o hungriga o gick in mot stan igen. DÅ passerade vi några restauranger med specialitet på skaldjur osv o kände bara att här måste vi käka=P Beställde en massa blandade skaldjur som vi fick in i tre omgångar...först ut dessa underbart goda musslor=P
 Sen kom dessa vitlökssmakande musslor...sjukt goda även dom!=) Jag kände att jag befann mig i himlen=P
 O sist men inte minst kom detta fat ut med räkor o hummer o kräftor..nomnomnom säger jag bara=P 
 Smaskens..
 Vi var väldigt mätta o belåtna o rätt söliga då vi var klara=P Här ser ni lilla fröken fräken=) Är så glad att jag börjar få fräknar igen, har typ inte haft det sen jag var liten o jag älskar dom verkligen!!
 Den här statyn står nere vid hamnen ungefär, "Face of Barcelona" heter den o är skapad av amerikanske popkonstnären Roy Liechtenstein
Vi gick runt o strosade o tittade på allt möjligt efter stranden o gick förbi den här sjyssta hojen i ett skyltfönster..skulle väldigt gärna vilja ha denna!
Kollade in några av alla konstnärer som jobbade på La Rambla, rätt imponerande, men trist att många gör samma saker bara..
Vi gick till hotellet o bytte om o duscha, för att sedan gå ut o få något i magen igen. Slog oss ner på Casa Joans uteservering på La Rambla..
Bestämde oss för att prova den Barcelonska pizzan..väldigt tunn botten, vilket var ett plus från min sida..men den smakade inte som pizzabotten brukar riktigt. Den var helt okej, men den svenska pizzan är fortfarande ohotad=P
Strosade lite till bland gator o gränder o tittade på byggnader..

..önskade att om vi bodde här så skulle vi oxo ha en sån här takterass..fantastiskt=)
Hittade en stor spegelvägg, men den var lite för skitig för att få till en bra bild..men här är vi iaf=P
Barcelona hamneni bakgrunden i skymningsljus..
En väldigt rörig bild av mig då jag handlade mitt andra par skor på resan=P Annars handlade jag tre klänningar oxo, som jag även dom har en stor samling av haha..
Så återvände vi till Ocaña där vi smakat mojiton nån dag tidigare..
Vi var på topphumör=)
Vackra nejlikor(?) prydde borden..
O jag ksulle promt smaka nån ny drink igen, men denna gång lyckades jag inget vidare.."Day of summer" hette den o smakade enbart bittert starksprit=/
Sen kom de här grabbarna o gjorde en uppvisning i capoeira..
Lite suddiga bilder, men ni ser ju vad grymma de var=ODet om är på dessa två bilder, gick sjukt snabbt. Det drog liksom sparkar ovanför varandras huvud i full fart...undra hur många gånger de sparkat varann då de tränat??

Så var det slut på den dagen..

1 kommentar:

  1. Få se nu ... http://ulla-marie.blogspot.se/#!/2012/06/i-en-loge-i-jattendal.htm
    Barcelona ligger långt från Jättendal, men i din andra vardag?

    SvaraRadera