tisdag 21 januari 2014

Äntligen kommer Maltabilderna...=)

Bättre sent än aldrig, är nog lite av min grej=P Här kommer iaf bilderna från vår Maltaresa i slutet av sommaren. Anledningen till att det tagit sån tid, är först att de var väldigt fläckiga pga en smutsig lins=/, sen krånglade min dator...sen lyckades jag sabba bilderna då jag trodde att jag gjorde ren dom o de är fortfarande sabbade, men nu är jag helt enkelt för lat för att fixa till dom... så dom får helt enkelt vara som de är, det är ju inte alla som är dåliga så..

Det var stekhett då vi kom fram till Malta, ca 35 grader! Vi fick åka buss i unge fär en halvtimme innan vi var framme i Bugibba där vi skulle bo. Men såklart går ju inget felfritt då vi är ute på.. Vi fick höra att hotellet haft problem med rummen o vi blev tvungna att byta hotell. Vi bara väntade oss att vi skulle hamna i nåt ruckel, men som tur var så blev det nog faktiskt bättre.
Efter att vi checkat in så tog vi en liten upptäcksfärd o letade nånstans att äta. Vi tog typ det första vi hittade, vilket inte var så bra visade det sig.=/ Myrorna i oljan får liksom stå för beviset för det..=P
Strålande sol o strålande humör, trots myror o halvdan mat=P
Svårt o vara annat då man är om given av hav, klarblå himmel o värme=)



Sexy walk=P
Vi la oss för att vila en stund på eftermiddagen o lyckades sova bort hela kvällen haha, men vi vaknade tidigt dagen efter istället pigga o fräscha=) Gick ner till havet, går inte riktigt o säga stranden då det mest bara är klippor överallt o ingen sand. Men det gick ju finfint det med o ligga på.
Jag i en något konstig pose, men överlycklig!

Efter en del tveksamheter pga vågor o stenar så tog vi oss ner i vattnet till slut, ca 26 gradr har jag för mig vattnet var typ hela veckan..kan inte bli bättre.

Beachbabe..haha..fattar inte att jag lägger ut den här bilden men men man ska ju bjuda på sig själv=P 
Såg den här lilla krabaten då vi vandrade vidare..

Vi stannade o tog en allt annat en nyttig glass, men den var ruskigt god. Jag gick ju på lchf innan resan, kan ju säga att det struntade jag helt i där nere haha..
Torget i Bugibba..

På vägen upp mot hotellet tänkte vi ta en liten omväg, vilket resulterade i en ganska lång omväg o att vi nästan gick vilse i värmen.. Gick förbi den här något udda kyrkan..
En maltesisk gran...eller nja jag vet inte om det är det, men ser ju lite ut så..
Roy o Roger håller tydligen till här ;)
Malta är en ganska karg ö, helst såhär i slutet av sommaren då värmen torkat ut mycket grönt.. Iaf så tog vi oss tillbaka till slut o kunde göra oss i ordning för kvällen..
Lite solbränd hade man ju hunnit bli, mera skär än brun här kanske haha..

Vi stannade vid ett gulligt litet ställe o tog nån öl/cider..

 På Malta finns det sjukt många småbilar, folk kör som galningar o parkerar precis hur de vill =P Den här sjyssta parkeringen var alldeles bredvid puben vi satt..
Servitrisen som jobbade var supertrevlig o hade nyligen flyttat till Malta från Skottland o hade inga polaner på att återvända till det grå fuktiga landet på länge..förstår henne=)
Ovanför oss tittade den här gulliga knubbisen ner o jag kunde inte låta bli att ta en bild..
 Så gick vi vidare, beundrade den vackra himlen när solen vandrade nedåt horisonten o tittade på alla båtarna..
Min snygging <3

Vi var på väg bort till en liten restaurang vi gått förbi under vår långa promenad, den här farbrorn ägde stället o var verkligen supertrevlig=)
Vi satte oss ned, beställde dricka o satt i nån timme o undrade om vi inte fick beställa mat...då fick vi till svar att det var på gång. Tydligen så grillade de mat till alla o det var bara o sitta o vänta...vi hade ju ingen anong vad som skulle komma in på tallrikarna haha.
Tyvärr hade de lite stressigt, då det inte var fler än två som jobbade typ...så maten blev lite väl övergillad haha...men det var okej ändå, stället var mysigt, bra bemötande under hela kvällen o bra musik.
Jag blev lite susig under kvällens gång ;)
En kvällsutsikt, på vägen tillbaka till hotellet..

Dagen efter införskaffade vi oss dessa flytmojänger som vi sett flera stycken använda. Vi såg ju många som lyckades flyta bara av sig själv, men vi lyckades inte riktigt med det pga vågor o liknande. Men med dessa gick det finemang=)
Såg en bil på vägen till vattnet, som Peter tyckte va en Cathisbil...kan bero på de rosa fälgarna=P
Så solade vi o badade ett tag...
..innan vi gick o tog en svalkande glass igen...
..mums..=P
Badade igen..
Sen gick vi runt o kollade in omgivningarna igen..
Var tvungen o fota det härliga vattnet..
Flytmojängerna var ju lite otympliga o bära på men men..
Man klarade liksom inte av o ha kläder på sig pga värmen..
Stannade på ett ställe o käkade, då vi såg de här två gå förbi...var tvungen o ta en bild då gubbens tatuering såg rätt nygjord ut. Han själv såg ju rätt gammal ut, så lite häftigt o udda haha..
Peter åt den här "färgstarka" rätten, fish and chips..var tydligen godare än den såg ut...
Sen blev det drinkar på ett annat ställe=P
Fiat 500 vimlade det av..alltså, hur gullig bil=) 
Sen fanns det oxo en  hel del katter överallt=) Alla såg de ut o må bra..
..o fick slappa i lugn o ro i värmen..=)
                                o även om de kanske inte hade nåt hem, så fanns det mat åt dom=)

Nästa dag så var det dags för en båtutflykt. Vi tog bussen till hamnen i Sliema(har jag för mig det hette) o klev på båten.

Det fanns en del liggunderlag utlagda, vi låg lite grann som sillar o det var sjuuukt hett, trots lite svalkande vindar..


Vid lunch så stannade vi vid en vik, käkade mat o sen tog vi ett välbehövligt dopp allihop..
Gick in i skuggan ett tag, så vi inte skulle tuppa av utav värmen..=/
En fransman tog en bild av oss två=)
Vi var ju på väg till den "blå lagunen" vid ön Comino o nog för att jag kanske skulle beskriva vattnet som mer turkost på nära håll, så var det fantastiskt fint där..
..o fantastiskt mycket folk=/..

Här är båten vi åkte med..
Vi tog en liten utflykt för att kolla in grottorna kring lagunen..
De var väl kanske inte så jättespännande o se, mer än de fina färger som blivit på bergväggarna..men båtresan ut var jäkligt rolig. Vi åkte ju med nån racerbåt med riktigt mycket hästkrafter o fort gick det haha..





Sen återvände vi till lagunen, badade, åt glass o bara hade det bra..=)

Efter det var det dags att bege sig ut igen o tillbaka till hamnen..
På väg in till hamnen, delar av Valetta..
Hästdroskor fanns det en del av..tyckte så synd om hästarna som var tvungen o dra om kring i den här värmen=/
PÅ kvällen gick vi upp på taket, där vi tydligen hade en pool(vilket vi hade missat)
Vi såg då solen gick ner..
..tittade på utsikten..
..som inte var enbart vacker=P

Här är jag på taket..
Vi käkade på en kinarestaurang den här kvällen, riktigt god mat var det...men den såg inte så bra ut på bild tyvärr..
Skål=P
Såg ännu fler gulliga bilar..en smartcar cab=)
..o självklart finns det ju hundkojor på ett ställe som måst ha små bilar=)
Efter en piña colada på hotellet så blev det sängen.
På morgonen gick vi ut på balkongen o fick bevittna det här..den vita bilen ignorerade stoppskylten totalt o körde rätt in i jeepen. Det gick inte särskilt fort men det var snabbt över. Efter en par högljudda fraser o att de plockat upp kofångaren som lossnat på den vita så hoppade de in i varsin bil o for..inte så mycket pappersgöra här med försäkringar verkar det som.=P
Sedan gick vi upp för att spendera några timmar vid poolen. Beställde en drink i baren som hette paradise...på bilden var den jättefin med tre lager färg i gult blått o rött...det vi fick såg ju mer ut som nån slags dyvatten o att man dessutom fick dom i plastmuggar tog ju bort paradiskänslan haha...
..dyvatten..eller paradise..hmm, god var den iaf=)
Då det inte är så roligt o ligga vid en pool, då havet finns bara några hundra meter bort, gick vi istället ner dit o solade o badade.



Överallt vart man än gick så badade folk, turister som malteser..
O snorklade gjorde många, som man ser lite här. Vi testade det vi med, så jäkla häftigt o titta under vattnet då det är så himla klart på Malta. Man ser ju hur långt som helst. Blev nästan lite höjdrädd då man simmade o tittade flera meter ner..sen har jag även lite skräck inför att komma för nära fiskarna..=/ 
Då det var dags för lunch, ville jag prova på lite av de lokala specialiteterna o beställde svärdfisk, bläckfisk o räkor. Jag kan ju säga att bläckfisken rörde jag inte=S Såg ju skitläskig ut! Hade väntat mig typ ringar eller nåt, dum som jag var...svärdfisken smakade fisk, tror att det kanske inte var det bästa stället att beställa detta på kanske..
På kvällen gick vi till ett ställe vi hade gått förbi kvällen före.. Jag föll för alla färgglada lampor såklart=)(bilden är från kvällen före)
Peter beställde "lilla" köttbiten haha..
Hellooo..
Plötsligt då det mörknat, så började vi höra musik o plötsligt kom ett karnevaltåg åkande alldeles bredvid oss på gatan..


Det var rätt häftiga vagnar de byggt o det blev en jättehärlig stämning med all musik o alla färger..=)


Morgonen efter gick vi upp till poolen o la oss en stund o funderade vad vi skulle göra under dagen.. Hade sällskap av den här lilla bönan bland annat. Blev något rastlös efter ett dag o bestämde oss för att åka in till huvudstaden Valetta o kika lite..
Så efter en skumpig o fartfylld bussresa så var vi inne i staden..
Många fina hus o fina parker o titta på..


Såg den här sötnosen på ett av torgen som svalkade av sig i värmen..
..sen de här stackarna som gick högvakten o full mundering..
Fikade lite..maltesiskt bröd, som var typ som ciabatta, riktigt gott.
Sen lite mer upptäckande av staden..
Man tager vad man haver för att fixa tak som skyddar från solens hetta...=P


Såhär rena var typ alla bilar..det var ju så torrt o dammigt..
Hamnen i Valetta..
..o vägen in.








Vi drack mängder av vatten då det var fruktansvärt hett även denna dag..




Det var ett öronbedövande ljud då man gick in i bland träden, vad det var som lät..den här o hans polare. Lite svårt o se storleken kanske, men den var ca 7-8 cm lång!!
Gjorde en klassiker..
Nästan överallt i staden så finns det små religiösa statyer, plakat osv..
Fina sniderier..
O här hittade man en glad Cathis=)

Älskar hur de hela tiden har små färgklickar på de annars sandfärgade husen, med burspråk, fönster osv..

Långa små o knasiga gator överallt..
O katter fanns det ju även i Valetta..de här som passade på att kyla ner sig på frysboxarna vid en glassbar=) o dom fick vara kvar utan att någon jagade bort dom <3
Den här sötnosen låg under bordet bredvid där vi satte oss o åt glass..
..brydde sig inte alls om oss o att vi satte oss bredvid, verkar vara van vid att folk är snälla mot dom vilket är helt underbart!=)

Fick hjälp av en annan turist att ta en bild på oss o här ser jag verkligen att jag ska köpa nya solbrillor! Hello flugan haha...






Hittade ett ganska stort duvslag..




Ännu en sötnos=)

På kvällen gick vi ut för att äta, drick o titta på folk igen..drack den här orangea saken som var stark som f-n..har ju den turen då jag provar på nya drinkar..
Beställde den av en ryska som jobbade inne på den här indianinspirerade baren, hon skrattade åt mig då hon spädde ut den lite åt mig..=P
Säkrare o dricka öl..
Nedanför alla restauranger så hade en maltesisk familj dukat upp en egen festmåltid, alldeles bredvid vattnet..
Bugibba by night..
Passerade den här gosiga kissen på vägen tillbaka till hotellet...o även en kattmamma o tre ungar som gjort bo i en ganska hög rabatt så de fick vara ifred..älskar detta stället bara pga katterna haha..

Såhär såg jag ut, varm o blank=)
O en suddig älskling..
Det här är nog den mest anonyma polisstation jag sett...
Snygging=)
Gillade himlen över torget, lite vampyrkänsla sådär..

Tittade lite då dom spelade något som påminde om boccia..

Fler Piña Coladas..=P
Nu har jag nog blandat ihop dagarna känns det som, men sista dagen innan vi reste hem så var vi iaf in till Sliema för o shoppa lite. Vädret slog om o det blixtrade runt om oss ett tag o regnet föll..perfekt för shopping..


Vandrade runt o kikade lite..

Känns som att man skulle se den här kyrkan då det var mörkt med tanke på alla lampor..
Snygg gatukonst=)
Stannade o käkade på en engelsk pub..

Sedan fortsatte vandringen..

Känns som att elen borde krångla en hel del här med tanke på dragningarna..=/


Hittade ett ställe som sålde den största hamburgaren jag nånsin sett=O Det var inte öppet tyvärr, annars hade vi ju lätt köpt en haha..orka man hela behövde man inte betala..
Hittade Peters arbetsplats..
Så blev det soligt o fint igen..




Slog oss ned vid den här statyn för en glasspaus..

Tittade på båtarna..


..o vi hittade den minsta lilla pluttbåt vi sett..

Väl tillbaka så gick vi ner till torget, handlade lite småprylar o käkade pizza till middag. Jäkligt nöjd med veckan kände vi att det skulle bli skönt o komma hem..

Vi såg solen gå ner o vandrade sakta hem till hotellet o började prata om nästa semesterresa..undrar vart den tar oss?=)
Gud, vad jag längtar till värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar